Datasheets Sony (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 06-08-2012, 10:29 (4308 dagen geleden) @ Lonny
Gewijzigd door Maarten Bakker, 06-08-2012, 11:06

Beste Marc,

Dit zijn typisch dingen die je bij Sony soms in de testmode (TT) met codes kunt veranderen. Ik neem aan (maar vraag het voor de zekerheid toch maar even) dat je die mogelijkheid al onderzocht hebt (uitpluizen van 1 of meer servicemanuals).

Het nadeel van de aanpak om dit middels een I2C kaartje te doen, is ten eerste dat je dan 2 hosts op een bus hebt en ten tweede dat je de wijziging niet kunt opslaan. Vandaar dat ik dus als eerste een aanpak via de instellingen van het toestel zelf zou proberen.

Een andere oplossing zou zijn om een externe scanrateconverter te gebruiken, dit wordt voor (andere) museumstukken vaak met succes toegepast. Vooral in Frankrijk en Engeland zijn die oplossingen om begrijpelijke redenen populair, maar in dit geval zou je er ook mee geholpen kunnen zijn. Een populair model is te vinden op http://www.tech-retro.com/Aurora_Design/Home.html maar dat loont alleen als je verzamelaar bent; voor dagelijks gebruik op 1 toestel lijkt het me wat prijzig.

Nog even gezocht en al iets gevonden: Bij de Amerikanen werkt de test-mode iets anders, maar je kan wel ongeveer alle parameters wijzigen die je maar kunt bedenken. Zoek op DA-4 chassis en er staan wel manuals van diverse modellen online. Ik ga ervan uit dat dit het correcte chassistype is, het zal in elk geval niet veel schelen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum