youtube waarschuwing (Computertechniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 28-09-2012, 00:25 (4230 dagen geleden) @ kris

@francis; das inderdaad ergelijk, iemand anders probeerd jouw werk op te eisen. het fenomeen is helemaal niet nieuw, maar komt door de moderne media dichter bij ons. Ook het youtubemes snijdt aan twee kanten... :-)

@ Maarten ateursrechten zijn zoals aandelen en derivaten, die huidige eigenaar wil ze ten gelde maken en daar kan je niets op tegen hebben. Toen de auteursrechten van the beatles voor een groot stuk bij michael jackson kwamen was mccartney behoorlijk boos, maar hij heeft het toch maar laten gebeuren.
Anderzijds, voorbij is voorbij en 60 jaar is inderdaad lang genoeg. Ik vernam dat vooral het vrijkomen van het werk van Elvis Presley aanleiding was voor het lobbyen voor verlenging. Het moment voor het streven naar een verkorting, 40 jaar lijkt me redelijk. Wat niet wil zggen dat ik nu fan ben van de piratenpartij :-)

Ik realiseer me dat ik erg off-topic ga, maar waarom moeten die rechten alleen een langere of kortere arbitraire periode duren? Dat heeft zin als de maker ze zelf in handen heeft, maar waarom zouden ze niet verwateren bij het doorverkopen? Dat voorkomt veel getroll (bij patenten ook trouwens).


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum