Nakamichi 480 doc (Gezocht)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 07-03-2010, 17:22 (5163 dagen geleden) @ JAC

Mijn vertrouwen in Nakamichi is toen tot ver onder het vriespunt gedaald.


Ik kan me je teleurstelling wel voorstellen.
Misschien had je beter het vertrouwen in de handelaar kunnen opzeggen. Als techneut moet je toch weten dat dit soort voorvallen niets zegt over technische kwaliteiten.

Dat ben ik niet met je eens.
Als in 1 partij, hoe klein ook, het uitvalpercentage 100% is zegt dat wel degelijk iets over de technische kwaliteit. Een fabriek behoort een zorgvuldige eindcontrole op de producten uit te voeren. Dat was niet of niet zorgvuldig genoeg gebeurd.

Het is ongebruikelijk dat een bruingoedhandelaar vooraf een controle uitvoert op de goederen die in zijn magazijn belanden. De meeste klanten zien graag een nog gesloten doos als zij iets nieuws aanschaffen om te voorkomen dat accessoires missen of dat zij een al gebruikt exemplaar krijgen voorgeschoteld. Dat is althans mijn eis als ik iets nieuws koop.
De handelaar heeft meestal een demonstratiemodel in de winkel staan en de artikelen voor de verkoop staan in een gesloten doos in het magazijn. Hij hoeft alleen maar de verpakte spullen aan de klant te overhandigen. Tenzij de klant staat op een demonstratie van het aangekochte artikel.

Wat ik de handelaar in kwestie destijds wel zeer kwalijk kwam was dat hij na het derde debacle weigerde het geld terug te geven en slechts aanbood het apparaat ter reparatie naar de importeur te sturen. Daar nam ik geen genoegen mee en na enig protest in een volle winkel ging de verkoper overstag.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum