Philips bandrecorder N4520 netschakelaar klem (Toestel of techniek)

door Remko Brugman, 06-10-2010, 08:11 (4954 dagen geleden)

Hallo,

ik ben nieuw op dit forum, en ik heb een simpel maar erg vervelend defect. Ik bezit dus een Philips N4520 bandrecorder, zo'n groot geval met direct drive. Ik heb 'm nu al een jaar of 10 in mijn bezit en heb er weinig problemen mee gehad. Maar vandaag wilde ik hem na een aantal maanden weer inschakelen maar - en nu komt het - de aan/uit schakelaar blokkeert ineens. Ik kan me bij het uitschakelen niets vreemds herinneren, en de machine staat al die tijd vrijwel stofvrij in een vitrinekast.
Ik kan duwen wat ik wil op de knop maar hij gaat niet (meer) helemaal naar binnen en maakt voor zover hij in te drukken is ook geen elektrisch contact; er komt geen spanning op de machine.

Zijn er forumbezoekers die een verhaal als dit herkennen? Zijn er manieren om een (220V) schakelaar te herstellen? Zijn ze vervangbaar? Ik heb de machine nog niet opengehaald, ik weet niet wat ik mechanisch gezien aantref als ik hem open probeer te maken. Ik ben niet zo bang voor elektronica, maar wel voor mechanische constructies die wellicht niet helemaal meer terug in elkaar te zetten zijn :| Ik maak het apparaat liever niet stuk want het heeft tot een paar maanden terug prima gefunctioneerd.

Nog even paar foto's:
[image]
[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum