Schema (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 03-05-2019, 19:16 (1979 dagen geleden) @ Sietze Osinga
Gewijzigd door Maarten Bakker, 03-05-2019, 19:40

Daar ga je hem waarschijnlijk niet vinden. In Zweden had men erg last van het "not invented here" syndroom, en niet helemaal ten onrechte want ze maakten meestal mooi spul en dat zijn ze tot en met de laatste magnetronoven blijven doen. Zweedse modellen kregen ook altijd een chassisaanduiding mee, mogelijk is daar een documentatie op te vinden. Ook kun je zoeken op de merknaam Dux, die lokaal ook vaak gebruikt werd. Ik zal kijken of ik er meer van te weten kan komen.

Je foto is helaas erg klein, en misschien zou het helpen om nog een paar foto's van achterzijde, onderzijde, typeplaatje en het binnenwerk te plaatsen. Ook het aantal en voor zover leesbaar type van de transistoren kan uitkomst bieden.

Een model dat er wel iets op lijkt (dus een mooi begin van de zoektocht) is bijvoorbeeld de DUX SA7243T. Alhier in de schematheek te vinden onder Aristona. http://www.philipsradios.nl/Schemas/overig/Aristona%207243T.pdf Dit model is ook als Radiola verkocht, dus dat zou eventuele gelijkenissen met het uiterlijk van Franse toestellen kunnen verklaren.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum