REVOX A77 (Toestel of techniek)

door Marotick ⌂ @, Huizen, 16-10-2019, 21:25 (1647 dagen geleden) @ karel124

Hoi Karel,
De oorzaak zijn de vele verouderde onderdelen in de recorder. Als je de condensatoren allemaal zou opmeten zal je zien dat de meeste drastisch in waarde gezakt zijn en sommige in waarde verveelvoudigd.
Ook als je naar de instelpotjes kijkt dan zie je dat daar iets raars gebeurd is wat je niet zou verwachten, de lopertjes vallen er spontaan van af.
Dat de recorder het niet doet komt omdat een belangrijke spanning is weggevallen. Op de audio hoofdprint zitten een 2 tal condensatoren van 220uF en één van de twee, of allebei hebben sluiting. Daardoor zakt de spanning van 28 Volt in en net niet genoeg om de zekering er uit te laten vallen.
Niet alleen die 2 condensatoren zijn dringend aan vervanging toe, op de print waar de 3 relais zitten daar zitten ook 3 rifa condensatoren. Die zijn inmiddels gescheurd en daardoor komt er lucht bij het inwendige van de condensator en in lucht zit vocht en die condensatoren staan op het punt van ontploffen met veel rook ontwikkeling. Op de print van de motor sturing zit er nog één.
Het beste kan je al die oude rommel er uit halen en vervangen door nieuwe condensatoren en instelpotjes. Rest alleen het opnieuw afregelen nog, maar dat is te doen zonder dure meetapparatuur.
Er is voor deze problemen een apart tapedeckforum en daar zijn mensen die elkaar helpen met de reparatie. Ik ben daar ook te vinden en mijn specialiteit zijn de Revoxen.

Jack Marotick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum