Luidspreker stekkers / contra stekkers (Algemeen)

door ffeilers @, Breda, 09-03-2020, 20:25 (1501 dagen geleden) @ FredDijksman

Mijn conclusie is eigenlijk het volgende:
Het riempje en de twee wieltjes voor het bedienen van het openen van de lade gereinigd waardoor het laadje weer open en dicht gaat. Riempje zou strakker kunnen zijn, maar dat is van latere orde. Als de disc geladen is verschijnt er uiteindelij NO Disc error. M.i. duidt dit erop dat de laser defect is. Ik heb de laser met isoproyl en wattenstaafje voorzichtig schoongemaakt, geen resultaat. Consclusie: laser defect

Op cirquitsonline vond ik nog het volgende verhaal.
Alleen geeft hij daar NIET aan : NO DISC

ik ben aan het proberen een LX3600D home cinema/DVD-speler terug aan de praat te krijgen. Klacht is dat het toestel geen DVD's meer leest.
Ik heb dit toestel ooit al eens met dezelfde klacht binnengekregen, toen was het voldoende om de lens te reinigen maar nu helpt ook dat niet meer.

Logische gok was dat de laserunit versleten was; ik heb dus een nieuwe laserunit (SF-HD60) besteld en gemonteerd, maar het probleem blijft identiek. CD's worden overigens wel goed gelezen.

Wanneer ik een DVD plaats begint de laserunit heel 'zenuwachtig' te focussen; je hoort die continu focussen en ook de motor beweegt de laserunit opvallend veel. Het toestel heeft wel door dat er "iets" in de lade ligt want het blijft "loading" zeggen. Zonder DVD erin zegt het toestel "No Disc".
Het toestel heeft een A97SL loopwerk.

Ik weet dat het een vage omschrijving is, maar het is de eerste keer dat dit soort probleem niet opgelost is door de laserunit te vervangen. Daarom zijn tips over troubleshooting erg welkom.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum