Wie weet wat dit is? (Toestel of techniek)

door Mans Veldman @, Leidschendam, 20-03-2020, 14:24 (10 dagen geleden) @ Maarten Bakker
Gewijzigd door Mans Veldman, 20-03-2020, 14:49

EDIT: Of een gewone telefoonvork zoals Oldtimer en Soundman al hadden geschreven. Ik dacht aan binnenlijnen omdat ik niet echt veel beveiliging tegen rare spanningen zag. Hoewel die zekeringen een hint zijn natuurlijk.

Ik dacht eerst nog even, wat heeft een vork met dicteerapparatuur te maken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon telefoongesprekken opnemen met een dicteerapparaat.

In wezen is dit geen vork. Gewoon galvanische scheiding/impedantie aanpassing. Een vorkschakeling gaat van 4-draads (input/output) naar 2-draads (telefoonnet). Het balanscircuit in de vork (trafo's of elektronisch) zorgt voor scheiding van input en output signalen zodat er geen oscillatie/rondzingen optreedt (zonder vork staan de in- en output parallel over de 2-draads verbinding en hangen daarmee direct aan elkaar). Vorkschakeling wordt b.v. gebruikt om telefoon in een radio-uitzending te halen, maar zit ook in elke mobiele telefoon voor scheiding microfoon/speaker signalen.
Voor een full-duplex verbinding (gelijktijdig zenden en ontvangen) over een gezamenlijk signaalpad is een vorkschakeling nodig. Worden er gescheiden signaalpaden of een multiple-access protocol (TDMA*, FDMA**) gebruikt dan niet.

[image]

*TDMA = Time Division Multiple Access, hierbij wordt het communicatiekanaal snel tussen zenden en ontvangen geschakeld.
*FDMA = Frequency Division Multiple Access, hierbij wordt het communicatiekanaal opgedeeld in sub-kanalen voor zenden en ontvangen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum