Nieuw schaalplaatje kanaalkeuzeknop gemaakt. (Algemeen)

door Hans van Kampen @, Voorhout, 06-04-2020, 20:30 (1474 dagen geleden)

Hallo forumlezers,

Onlangs dit leuke kleine werkende SONY tv'tje op de kop getikt maar dit ook alweer 50 jaar oude beestje heeft ook een spoor van de tand des tijds en dat is eigenlijk alleen maar het ontbreken van een helft van een plaatje op de rechter kanaal kiezer knop, let maar op onderste helft. Door veroudering lijm valt zo'n plaatje er naar verloop van tijd af foto 2.

[image]

[image]
Let op rechtse knop onderaan ontbrekende helft.

Het plaatje wat er nog op zit staat de kanalen U 13 12 11 10 en 9 en onder op de knop rechts behoort een plaatje 7 6 5 4 3 en 2 te zitten en hoe die er uit behoort zien????, googelen levert geen duidelijke afbeelding op en op YouTube vond ik een filmpje van iemand over dit toestelletje met duidelijke afbeelding van knop die ik meteen heb geprint screent en in paintshop alleen de knop heb afgebeeld.

[image]
Geprint screende afbeelding uit YouTube

Met de computer aan de slag gegaan en met diverse proef prints kwam ik tot de juiste afmeting die precies paste op het erbij gemaakte 0,5mm. dikke aluminium plaatje.

[image]
Op computer gemaakte afbeelding geschikt voor printen op watertransfer wat dan na uitprinten, uitsnijden en vernissen middels water op het aluminium plaatje kan worden aangebracht.

Hieronder de foto andere helft inmiddels ook los gelaten maar nog in bezit zijnde plaatje met de aanduiding U 13 12 11 10 en 9, daar onder het bij gemaakte aluminium plaatje met daaronder de uitprint op water transfer.

[image]

Na aanbrengen is de knop weer compleet zoals onderste foto laat zien.

[image]

;-)
Hans

--
Hans van Kampen


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum