Testmethode voeding K9/K11 (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 04-05-2020, 19:03 (1425 dagen geleden) @ Andries van Dekken.

Er was ook een schakeling met een thyristor en een lampje.. De gate was capacitief gekoppeld met de +140V. Na het inschakelen van de voeding moest de thyristor even worden kortgesloten waardoor het lampje uit bleef. Brandde het daarna,dan had de voeding "gehikt".
Een beruchte fout was de koelplaat voor de schakeltransistor.Die zat met een parker verbonden met een vlakje van de print. Verder zat daar niets aan. Als de schroef slecht contact maakte was dat voldoende om een "klopfout" te introduceren. Na het uitwisselen van de module werkte de voeding vaak weer tijden goed (het slechte contact was even verdwenen, maar de fout kwam zeker terug. Goed vastdraaien van de parker (die ook nog eens gesoldeerd was) verhielp de klacht.
De K7 had ook een vervelende fout, die moeilijk te vinden was. Soms ging de helderheid aan de haal. Aanraken van iets deed de fout verdwijnen. Uiteindelijk bleek de fout te zitten in de metalen plaat waarop de potmeters zaten.De schroeven waarmee het plaatje op het plastic front zat waren tevens de aardpunten voor de potmeters. Als die wat los kwamen had je een probleem fout.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum