Computer te warm (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 13-06-2020, 12:07 (1421 dagen geleden) @ soundman2

Klopt, antimalware is hetzelfde als antivirus. Eigenlijk een betere/algemenere naam omdat tegenwoordig veel kwaadaardige programma's volgens de letter geen virussen zijn.

Waarschuwingen bij het openen van sites kunnen uit diverse bronnen komen. Een verlopen certificaat is in veel gevallen niet schadelijk (tenzij het een site is waar je privégegevens achterlaat) maar wordt vaak al door de browser geblokkeerd of gewaarschuwd.

Sites die actief malware verspreiden zijn zeldzaam (zolang je niet op rare advertenties klikt in elk geval), maar ook sites met een slechte reputatie of met net de verkeerde advertentie of de verkeerde trackers kunnen al door antimalware geblokkeerd worden. Dit is vaak meer hinderlijk dan preventief, dus die instellingen wil je een klein beetje laks hebben. Bij veel "gratis commerciële" pakketten staan ze strak want je moet natuurlijk wel overtuigd worden dat zo'n pakket z'n werk doet!

Een browser met goede privacyinstellingen, een plugin zoals Ghostery aangevuld met malwarebeveiliging van de standaard meegeleverde Windows Defender zijn voor huis-tuin-en-keukengebruik doorgaans ruim voldoende en dat geheel is zoals gezegd vaak stabieler dan met een losse scanner erbovenop.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum