TV kijken via netwerkkabel, (Algemeen)

door loek @, Exloo (Drenthe), 06-12-2020, 13:42 (1237 dagen geleden) @ Maarten Bakker
Gewijzigd door loek, 06-12-2020, 13:47

Hallo Maarten,

Jij lijkt me iemand die redelijk veel af weet van alle toegepaste systemen. Nu ben ik op technisch gebied geen "groentje" maar het duizelt me wel een beetje als ik alle opmerkingen lees in dit artikel.

Ik denk dat jij bijvoorbeeld via een blokschema of tabel? uitstekend zou kunnen uitleggen wat er nu met de huidige techniek allemaal mogelijk is op het gebied van televisie en internet.

Ongeveer 5 jaar geleden ben ik overgestapt naar een Samsung digitale TV. Ik had al een Ziggo aansluiting voor een analoge TV. Internet heb ik via KPN en dat wilde ik ook zo houden (ja oud medewerker he:-) :-) ).

Voor mij is bij het kiezen van welke technische mogelijkheid zeer belangrijk dat niemand kan volgen waar ik naar kijk en hoeveel. Verder natuurlijk zo goedkoop mogelijk.

Bij mijn prille begin naar het zoeken van een TV wilde men al snel je aanpraten dat een keuze zonder "SMART" onmogelijk was. Ook wilde men mij een TV aanpraten die al direct voor Ziggo geschikt was en dat daarvoor geen Smartcard meer voor nodig was.

Door verder te zoeken en alle info even niet serieus te nemen bleek dat ik wel een TV kon kopen met daarbij zelf aanschaffen van een Quantis interactieve CI+ 1.3 module.

Je kon dan (toen nog ) gratis een smartcard bij Ziggo aanvragen en je had dan een abonnement van 80 TV zenders waarvan 36 in HD. De kosten van dit abonnement zijn nu 20 Euro. Had ik de Zogenaamde Ziggo TV gekocht dan is het abonnement voor hetzelfde pakket 27 Euro per maand. Het verhaal erbij was wel dat ik zelf verantwoordelijk was voor defecten aan de eigen gekochte module. En bij de Ziggo TV was dit voor verantwoording van Ziggo. Voor alle duidelijkheid ik heb dus geen connectie via de TV via het internet en ook geen internet van Ziggo.

Daarna heb ik nog een Humax iHDR 5050 TV ontvanger/recorder gekocht. Ook deze werkt alleen met een smartcard welke ik gelukkig nog net op tijd kon kopen en actieveren nu kan dat niet meer. Deze ontvanger zit ook in serie aangesloten direct op de coax kabel.

Kortom dat waren 4-5 jaar geleden mijn eerste ervaringen als leek.

Het zou verhelderend zijn als alle mogelijkheden ook voor wat betreft niet kunnen zien waarna je kijkt, etc. eens op een rij zouden kunnen staan. Wat zijn bijvoorbeeld de extra mogelijkheden voor mij nog?

Lijkt jou dat wat om dat te doen?

Graag je reactie met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum