Klote W10 (Computertechniek)

door loek @, Exloo (Drenthe), 25-04-2021, 13:04 (1090 dagen geleden) @ Sietze Osinga
Gewijzigd door loek, 25-04-2021, 13:07

Hallo Sietze,

Ik wordt ook steeds enthousiaster over Linux. Ik heb Linux Mint op een Dell Vostro 200 geïnstalleerd. De installatie was zeer eenvoudig en ging ook nog eens zeer snel. De computer is bij opstarten en gebruik zeker niet traag.

Natuurlijk mis je sommige makkelijke dingen die je in Windows heb maar ja als je al meer dan 40 jaar gewerkt heb met Windows dan moet je nog wel een beetje afkicken.

Ik ben nu met een project bezig dat in 2018 door iemand ontwikkeld was in Linux ARCH.
Je moet een cros compiler en nog veel meer tools gebruiken uit die tijd.

Toch is het me gelukt om via de zogenaamde software manager alle tools te laden in een andere omgeving dus ( Linux Mint). De installatie van de tools ging bijzonder eenvoudig en ook weer zeer snel.

Ik heb nu een ontwikkel omgeving voor de Cortex M7 processoren en kan ik het STM32F7 Discovery STM32F746 board programmeren.

Een toolset in Windows kost minimaal 3000 Euro en dan nog voor een jaar. Er waren wel proef versies maar dan voor de duur van een maand en met beperkingen. Nu heb ik alles gratis. Ook nu moet je wel even wennen aan het ontbreken van zeer mooie menu schermen maar ook dat went snel. Binnenkort zal ik een verslagje van het totale project op dit forum zetten.

Kortom ik raad iedereen aan om ook eens met Linux te beginnen.

Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum