Wo 9 juni - LC-Kring: Grundig Satellit 2100 (online) (Algemeen)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 18-05-2021, 10:01 (1066 dagen geleden)

De Leren- en Contact-Kring van 9 juni gaat over de Grundig Satellit.

Wanneer? Woensdag 9 juni 2021 om 19.30.
Waar? Jitsi kanaal https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Dia's? https://www.dropbox.com/s/lhmoaz498v9tpbo/GrunSat.pptx?dl=1
Toegang en deelname is gratis!

De Grundig Satellit 2100:
Voor deze lezing breng ik een Grundig Satellit 2100 mee, een top kortegolf-ontvanger uit de jaren zeventig. We volgen de ontwikkeling van top-ontvangers door te kijken naar wat voor modellen Grundig en Philips uitbrachten voor, rond en na deze Satellit 2100.
Wat maakt een Satellit tot de beste kortegolf-ontvanger van de jaren zeventig (test Consumentenbond)? Achttien kortegolfbanden met veel bandspreiding, een trommeltuner, preselectie, dubbelsuper: we leggen uit wat dit allemaal is.
Ook kijken we naar de zwakke punten van deze ontvanger, iets om op te letten als je er eentje gaat kopen of repareren. Er waren diverse hulpstukken leverbaar, zoals de externe SSB-eenheid.
Wat kun je nog met een top ontvanger uit de jaren zeventig als de jaren tachtig eenmaal goed zijn losgebroken? We zullen zien hoe deze fantastische ontvanger, door technische ontwikkelingen van rond 1980, binnen enkele jaren verouderde en werd ingehaald door andere modellen.

Het gebruik van Jitsi:
Over het algemeen komen beeld en geluid goed over via Jitsi en is de lezing dan ook goed te volgen. Helaas loopt soms de diaserie vast; om hiervan geen last te hebben, kun je de serie vantevoren downloaden en deze op een aparte tablet of telefoon erbij houden. Je mag natuurlijk altijd vragen stellen, maar wil je verder je microfoon dempen om bijgeluiden te voorkomen? Ben je onzeker of alles werkt, kijk dan vantevoren even rond op het Jitsi-kanaal.


Mails ontvangen over de LC-Kring? Meld je aan!
De LC-Kring van 7 juli (Let op: eerste woensdag!) gaat over Hoortoestellen en in augustus is er geen LC-Kring.

Ik hoop je te zien op 9 juni!

Gerard Tel.

[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum