Opnieuw Windows 10 (Computertechniek)

door kris ⌂ @, Gent, België, 28-06-2021, 23:34 (1030 dagen geleden) @ Bredero
Gewijzigd door kris, 28-06-2021, 23:38

Toen ik vaststelde dat Microsoft van uit de US geld van mijn rekening haalde zonder mijn toestemming (volgens de bank onmogelijk) ben ik gestopt met Windows 10.

Windows, net zoals vele andere bedrijven kan (via je creditcard) wel degelijk geld van jouw rekening nemen zonder jouw toestemming, maar dat gaan ze in principe nooit doen, omdat dit dit een klacht oplevert en ze niet op verlies van hun authorisatierecht zitten te wachten.

Was het via de creditkaart? Ga naar de uitgever van je creditkaart, die neemt ogenblikkelijk actie en kan je zal snel weten of het een al dan niet geautoriseerde afname was. Heb je ooit je toestemming gegeven?

Vorig jaar had ik zoiets voor met een ander Amerikaans bedrijf, Limebike. Die namen € 20 van de visa,maanden na elkaar, dat viel niet meteen op. (en ik dacht dat mijn dochter wat online gekocht had, enkele maanden na elkaar)

tot het bedrag wat begon te stijgen en volgende maand, alles opgeteld was het al € 400.

Na contact met visa wisten die me direct te zeggen dat ik nooit autorisatie gegeven had maar dat is dus niet nodig, voor kleine bedragen gaat dat zonder, maar aangezien ik nooit van de diensten van limebike gebruik gemaakt hebt was het binnen de week keurig door limebike terugbetaald en dat zonder officiële klacht via Visa, want daar zitten ze echt niet op te wachten. 2 mails naar Limebike waren voldoende om het te regelen (blijkbaar was er een personeelslid zich persoonlijk aan het verrijken en maakte misbruik van het authorisatierecht).


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum