Prijzen cd spelers (Algemeen)

door Tipo4 ⌂ @, Den Bommel, 12-07-2021, 22:55 (16 dagen geleden) @ Wim K

Het is met dit soort vergelijkingen net als bij auto's: Een Fiat Panda en een Mercedes S klasse zijn beide auto's die waar voor hun geld bieden en toch merk je direct het verschil als je van de ene auto in de andere stapt.

Goedkope DVD spelers en setjes inclusief CD speler zullen heus wel een CD afspelen, die Cambridge echter (verschrikkelijke importeur, ander verhaal) heeft qua geluidsweergave echt de betere papieren. Of je dat gaat horen op de NAD receiver hangt weer af van de aangesloten luidsprekers en hun opstelling. En dan is er nog zoiets als 'geluidsbeleving'. Voor de één is dat geen discussie omdat alle CD-spelers wel ongeveer hetzelfde klinken, een ander kan de ene CD speler echt hoorbaar slechter vinden dan de ander.

Kort gezegd: Heb je een installatie waar geluidskwaliteit er toe doet dan is die Cambridge zijn meerprijs wel waard, je kan hem thuis uitproberen en desnoods weer terugsturen als het niet bevalt, van goedkoper spul mag je verwachten dat het werkt maar ook weer geen topprestaties, DVD of CD maakt niet uit wat dat betreft, simpel Chinees spul is troef in deze klasse. Vergeleken met de dik 900 gulden die mijn eerste cd speler kostte in 1989 is 300 euro voor nieuwe ergens nog een koopje ook :-)

--
Elwin de Jong


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum