Praktische hulp gezocht bij een reparatie van een B&O radio (Algemeen)

door FredDijksman @, 14-07-2021, 15:01 (16 dagen geleden)

Hulp gezocht met een B&O radio beomaster 900

Beste forumleden,
Ik ben nu al tijden met een (simpele) radio bezig maar ik krijg de storing er niet uit,
Hij werkt niet op de AM en het verschijnsel is dat de oscillator niet goed opstart en er geen of niet genoeg signaal door de 2 midden frequent trappen komt.
Alles lijkt goed en toch start de oscillator niet op , af beter hij start wel op maar her signaal is veel te laag en als ik de afstemcondensator verdraai zie het volume afnemen en halverwege totaal verdwijnen. Ik heb alles als getest gemeten en gedaan maar het resultaat blijft hetzelfde.
Ik heb zoiets met een vergelijkbare radio ook al eens gehad, dat ook alles goed leek en was maar een AF126 met een hfe van boven de 200 loste toen het probleem op. Nu heb ik al verschillende geprobeerd tot versterking 300 maar het mag niet baten.

Mijn concrete vraag nu is , is er iemand in de buurt van Nieuw-Vennep waar ik eens naar toe mag komen om samen eens naar dit geval te kijken. Je moet natuurlijk wel kennis hebben van radio's en de afregeling.
Opsturen en laten repareren kan ook maar daar leer ik niets van bovendien is het soms wel eens plezieriger en beter er samen naar te kijken.

Ik hoor graag
Groet
Fred Dijksman


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum