EPROM Elektuur "µP gestuurde freq.meter (jan/feb '85) (Gezocht)

door Oldtimer @, Oegstgeest, 20-09-2021, 15:58 (920 dagen geleden) @ Robin van Grunsven

Robin

Je hebt, naar eigen opgave, de frequentiemeter niet zelfgebouwd en weet niets van de voorgeschiedenis anders dan dat er veel Philips onderdelen in zitten.
Wat je wel weet is dat de EPROM (type 2732) te veel stroom trekt maar je geeft niet aan onder welke omstandigheden je dat gemeten hebt, hoeveel stroom je gemeten hebt en hoe groot die stroom zou moeten zijn.
Als die stroom echt te veel is (bij een voedingsspanning van 5V) dan heb je inderdaad een probleem en moet die EPROM vervangen worden.
Overigens, in het Elektuur verhaal staat een uitgebreide foutzoekprocedure waar ook de inhoud van de EPROM d.m.v. een checksum wordt gecontroleerd, heb je die check uitgevoerd?
Bovendien zal een EPROM na verloop van tijd zijn geprogrammeerde data verliezen, de fabrikant geeft daar zo'n 10 jaar voor, in de praktijk is dat vaak veel langer maar in dit geval zit je met ruim 35 jaar toch aardig over die marge.
Wat de listing in Elektuur betreft, die is zeer goed te lezen, zeker als je met de pdf-reader Sumatra PDF werkt die aanzienlijk sneller en gebruikersvriendelijker is dan de officiële AdobeReader, dat programma vind je hier:

https://www.sumatrapdfreader.org/download-free-pdf-viewer

De EPROM was gewoon als onderdeel van de Elektuur Programmeer Service leverbaar, dus eventuele typefoutjes is pure speculatie.

Groeten,

Willem


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum