Gezocht Gezocht Stereo FM coder (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 25-11-2021, 23:30 (854 dagen geleden) @ focus103
Gewijzigd door soundman2, 25-11-2021, 23:38

Om te proberen is dit wellicht een optie.
Mits goede geluidskaart 192khz sample
Heb het zelf nooit getest.
https://www.diffusionsoftware.com/airomate.php

Er zullen er vast meer zijn.
suc6

Net als alle andere encoders, hardware of software zal deze prima werken om een uitzending te verzorgen. Als testinstrument wil je een stabiel aantal signalen hebben, waarvan anders als bi een grillig muzieksignaal, de amplitudes etc constant zijn en reproduceerbaar. Dat is bij de encoders die niet bedoeld zijn als meetinstrument vrijwel niet mogelijk.
Stabiele signalen, geven een stabiele uitslag op meters en oscilloscopen, van een muzieksignaal kun je hoogstens zien of het vastloopt en het is nooit hetzelfde , dus nooit reproduceerbaar en daardoor feitelijk onbruikbaar om in dit geval een decoder precies af te regelen.
Vergelijk het met een auto. Je kunt bijvoorbeeld het stationaire toerental niet instellen, als een ander voortdurend met het gaspedaal aan het spelen is......
Een ander voorbeeld is het televisie testbeeld. Voor de gewone kijker is het een saaie vertoning, maar voor de technicus een ideaal plaatje, waarmee een groot aantal parameters van een (kleuren-) televisie gecontroleerd kan worden. In het verleden was dat bijvoorbeeld de convergentie, waarbij de drie kleuren van een beeld precies over elkaar moesten vallen. Veel lieden hebben dat thuis wel eens geprobeerd om dat op een gewone uitzending te doen. Het resultaat was dat na drie dagen we als reparateur langs moesten komen om de convergentie weer in orde te maken en je raad het al dat deden we niet op een reguliere tv uitzending, maar met een patroongenerator met 100% reproduceerbare stabiele signalen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum