ISP RCT - 2000 IC/Schema Gezocht (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 30-12-2021, 17:38 (868 dagen geleden) @ jeromach
Gewijzigd door soundman2, 30-12-2021, 17:51

Alvorens uit te wisselen wat er allemaal defect kan zijn, is het beter om eerst uit te zoeken waarom FM niet werkt. Het schema van de radio heb je niet, maar met het ic kan een fabrikant ook niet totaal afwijken van de schakeling in het ic. Met het datasheet er bij kun je met een trimzender wel het een en ander meten. Vaak bestaan er ook nog applicatie notes, met complete voorbeeldschakelingen.
In het IC zit niet veel processing in, zoals bijv PLL. Het probleem kan evengoed in een defecte of geheel verstemde mf filter zitten.
Een stukje van de datasheet

[image]


Nadeel van uitwisselen wat wel eens stuk zou kunnen zijn, is het introducren van nieuwe fouten, zoals gemolde printsporen door een bout op 400 graden, verkeerde onderdelen, (de pootjes van transistoren zitten iet altijd op dezelfde plaats) etc. Het frontend kun je checken door er een andere FM ontvanger bij te houden. De oscillator van de defecte radio, moet je kunnen horen op de controle ontvanger. verder kun je uit de controle ontvanger het MF signaal aftappen en toevoeren aan de defecte radio. Als je uiteindelijk de fout gevonden hebt, kun je repareren. Als de radio dan verder goed speelt, zou ik de rest gewoon laten zitten.......


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum