Voltcraft PM 129 panelmeter (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 03-01-2024, 09:47 (117 dagen geleden) @ Peter1952
Gewijzigd door soundman2, 03-01-2024, 10:09

Het meten van de anodestroom met een stroommeter parallel aan de winding van de uitgangstrafo is een bekende methode.De weerstand van de meter is veel kleiner als die van de uitgangstrafo, waardoor de meetfout acceptabel is.
Ik heb begrepen dat de meter permanent aangesloten zou blijven en dan werkt de methode niet, omdat signaal kortgesloten wordt door de meter. Er resten dan nog maar een paarmethodes.
Meten in de kathode, maar dan meet je ook de schermroosterstroom
Meten met de meter in het anodecircuit en dan methode die ik aan gaf, de dc spanningsval meten over de anodewikkeling. Dan moet je een rekensommetje maken.
Mijn methode heeft als voordeel, dat je in principe niets hoeft te nnderbreken en dat bij een defect in het meetcircuit, er weinig aan de anoodeschakeling verandert of bijv onderbreekt.

Edit:
Ik lees nu waarvoor de meting bedoeld is. Er is dus helemaal geen sprake van signalen op de anode van de te meten buis. Zeg dat dan. Het is gewoon een statische meting. In dat geval kun je veel andere maatregelen nemen om de meting rustig te maken. Je zou eerst eens met een scope kunnen meten wat er feitelijk in het anodecircuit gebeurt.

Vraag:
Kan dit artikel misschien helpen? Ik heb het niet helemaal doorgelezen...
https://www.nfor.nl/radioforumservice/pdf/Buizentester%20FC2010%20NL.pdf


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum