FDD voor TULIP NB486SX (correctie) (Gezocht)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 02-02-2012, 08:04 (4470 dagen geleden) @ soundman2

Voor het programmeren van mobilofoons gebruik ik de laptop. Dat gaat met een interface tussen de radio en de seriële uitgang van de PC. De programmeersoftware is oud, stamt nog uit het DOS tijdperk en wordt niet meer geupdated.
Bij gebruik van een snellere PC loopt de software voortdurend vast. Werkt wel, maar onbetrouwbaar. Met zo'n oude machine werkt het perfect.

Lang geleden worstelden we bij mijn voormalige werkgever met hetzelfde probleem.
Om de Motorola portofoons MX1000/2000/3000 te programmeren was er een interface die met zowel de seriële als de parallelpoort op de portofoons werd aangesloten.
Met een 286 pc werkte dit prima, maar toen we de beschikking kregen over een laptop met 386 processor, die veel makkelijker was mee te nemen dan de 286 pc met 15 inch monitor, werkte het niet meer.
Eerst had een van de collega's uitgedokterd dat door kleine condensatoren over de datalijnen van de parallelle poort te solderen het beter ging. Later had een andere collega een software tooltje gevonden dat de kloksnelheid van de laptop omlaag bracht. Met dat tooltje werkte de 386 laptop prima samen met de Motorola interface.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum