virus op radioforum? (Computertechniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 22-05-2012, 12:40 (4366 dagen geleden) @ Hans Steenman
Gewijzigd door Maarten Bakker, 22-05-2012, 12:51

Mijn AVG heeft eenmalig bij het plaatsen van een bericht een dergelijke melding gegeven. Op het metaforum (forumbeheerforum) loopt ook een topic hierover.

Ik ga er vooralsnog vanuit dat het om een false-positive (vals alarm) gaat omdat AVG geen verder alarm heeft geslagen en omdat de omschrijving van het virus op van alles kan slaan (generiek/heuristisch), maar neem aan dat we spoedig van Otto zullen vernemen of er kwaadaardige scripts zijn aangetroffen.

Wel zou ik aan gebruikers van niet-up-to-date browsers, flash, java, etc. in het algemeen willen aanraden hun spulletjes consequent bij te werken tot de nieuwste versies want als er zich een virus via webpagina's zou proberen te verspreiden dan maakt het gebruik van bekende zwakke plekken. Wat dat betreft heb ik de beste ervaring met Opera, waar alvast geen ActiveX inzit (een van de in het verleden beruchte open deuren, maar natuurlijk zit er wel javascript, java, flash, etc. in dus ook altijd browser zelf en genoemde plugins/software bijwerken).


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum