Probleem met flashplayer opgelost? (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 30-10-2013, 23:29 (3839 dagen geleden) @ soundman2
Gewijzigd door soundman2, 30-10-2013, 23:32

De ontwikkelingen hebben niet stil gestaan en het lijkt erop dat de zaak onder controle is.
Er viel niets te verwijderen etc. Alleen de plugin van flashplayer voor opera , kon verwijderd worden(firefox werkt niet meer in W2k).
De processor werd voortdurend bezig gehouden, met een file, waarvan de naam boven de foutmelding stond. Een naam van cijfers en letters.exe.
Een deel heb ik in mijn filemanager ingeklopt en de zoekfunctie gestart. Wie schetst mijn verbazing dat de file in een directory bij avast stond. Kennelijk was flashplayer niet de schuldige.............
Via het www, de systeemvereisten van avast opgezocht en daar stond 2000 niet bij.
Op een andere site van avast weer wel. Puinhoop dus. Enfin, ik heb de laatste update gedaan van het programma en het werkt.
Vraag me niet waarom het werkt en of het goed blijft.

Soundman2

Helaas is het probleem weer terug. In de directory C:\programfiles\avast software\avast\setup, staat weer een ********.exe file. De naam bestaat uit een groot aantal cijfers en letters.exe.
Die naam zie je ook in de windows taskmanager en je ziet dat het programma de pc flink bezighoudt. De priority is laag maar het vetraagt wel flink de PC.
Op de laptop waarop ik dit bericht schrijf, komt geen exe file in de setup directory voor. Het programma zoekt kennelijk een DLL. Mogelijk wordt de file gewist als Avast helemaal opgestart is. Dat weet ik niet.
Zojuist heb ik nog naar de systeemvereisten gekeken, en dan zou avast moeten draaien op windows 2000 met SP4.
Op dit ogenblik heb ik avast helemaal handmatig verwijderd, ook uit de registry. Het programma zelf wilde niet de-installeren, ook niet in protected mode waarin het niet wordt opgestart. Wat zou er toch aan de hand kunnen zijn. Zonder avast is de pc gewoon weer lekker snel, maar surfen is nu een stuk riskanter. Wat is eventueel een andere virusscanner, die goed draait op W2K

Soundman2


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum