TestSet BEM045/01 (Toestel of techniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 29-12-2014, 02:34 (3409 dagen geleden) @ ecc802
Gewijzigd door Maarten Bakker, 29-12-2014, 03:26

Dank voor de duidelijke foto's. Het wordt steeds interessanter, en ik moet inmiddels ook terugkomen op een van mijn eerdere uitspraken.

- 4004 (zie voedingsprint) is een nummerreeks voor Industriële electronica uit België, dat klopt in elk geval met MBLE maar was dus geen ELA.

Deze conclusie klopt niet en moet ik bijstellen aan de hand van de foto's van de losse voeding. In het serienummer zijn de 'origin letters' WB zichtbaar, die wijzen op de voedingenfabriek te Waver, zodat de uitspraak moet luiden:

- 4004 (zie print van de losse voeding) is een nummerreeks voor Industriële Electronica uit België. Geen MBLE, maar de voedingenfabriek in Waver die onder deze HIG viel en ook vaak voedingen of delen daarvan produceerde voor andere Philipsfabrieken.

Verder nog wat aanvullende observaties:
- Het typeplaatje op de testset is typerend voor ELA, en de 12NC die met 8991 begint valt in een nummerreeks die door hen is gebruikt voor commerciële artikelen (bij wijze van catalogusnummer, of SKU zoals dat tegenwoordig vaak heet).
- Het nummer beginnend met 4304 op het interne voedingsprintje wijst op iets dat onder de HIG Electronische Componenten en Materialen uit België valt. Dit klopt prima met MBLE als ontwerper want Componenten en Materialen was een van hun hoofdactiviteiten.
- MBLE als fabrikant is aan de hand van het typeplaatje en verdere opdrukken door mij niet onomstotelijk te bewijzen (bij gebrek aan 'origin letters' MB) maar wel extreem waarschijnlijk gezien het typenummer en de kennelijke herkomst van het ontwerp.
- bouwjaar >197333 voor de testset en >197526 voor de losse voeding. Dit lijkt toch een paar jaar nieuwer dan de servicemanual.

Weet u ook waarvoor het getal "01" staat achter de schuine streep op het typeplaatje "BEM04/01"?

- dit is het uitvoeringsnummer, en kan meerdere kanten op. In samenhang met de ouder ogende servicemanual lijkt de meest waarschijnlijke uitleg dat het om een nieuwere uitvoering gaat ten opzichte van het model zonder /01, maar het zou ook om een parallellversie kunnen gaan met net iets andere specificaties of kleine technische aanpassingen voor een bepaald gebruik, doelgroep of afzetmarkt.
- ik vermoed dat het een zaak was tussen ELA en MBLE. De centrale serviceafdeling zal alleen de servicemanual hebben uitgebracht.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum