1-0 (Toestel of techniek)

door Matthias Meijer ⌂ @, Dordrecht, 19-03-2010, 00:30 (5170 dagen geleden)

Maar voor wie?

Voor mij, of de Sony CDP-101?

[image]

Ik heb dat apparaat al jaren staan, maar heeft al die tijd al kuren (net zoals af en toe een CD100).
Uiteraard werkte hij de week nadat ik hem kocht, maar enkele maanden later niet meer. Lade ging niet meer open. Dus toen de kap eraf, en tandwielen gesmeerd. Ging weer even goed, maar een poosje later weer geen enkele reactie na inleggen van een cd. Toen maar opzij gezet met het idee er later nog eens naar te kijken.

Nou naar aanleiding van de CD100 met daarbij een bijbehorende handleiding en demo-cd (kijk goed wat daar allemaal achterop het doosje staat...) het Sony halfbroertje nog maar eens aangesloten.

[image]

En wonder boven wonder gelijk respons van dat apparaat. Luikje gaat netjes open, wel even geduld hebben voordat de kluis van het slot gehaald is, cd vreet ie op en begint vrolijk met afspelen. Ook allerlei zelfgebrande rommel.

Daarbij hoort natuurlijk ook de afstandbediening, en bij nadere inspectie blijkt dat de batterijen daarin deze maand al 27 jaar over datum zijn, en nog steeds prima functioneren.

[image]

Qua uiterlijk is de Sony naar mijn mening flink de mindere ten opzichte van de Philips, maar met name al die extra functies (zoals in twee versnellingen doorspoelen) maakt het een mooi apparaat om af en toe zo eens te gebruiken.
Van binnen wil je overigens niet weten op welke manier al die draadjes lopen en vast zitten, vooral afblijven.
De Philips CD104 past er met ongeveer hetzelfde uiterlijk mooi bij, maar die dient nog wel grondig nagekeken te worden.

Voor de geinteresseerden is een kopie van die demo-cd uiteraard zo gemaakt. Een scan van de gebruiksaanwijzing van de CD100 komt t.z.t. op mijn welbekende documentatiepagina te staan.

Groeten,

Matthias


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum