Omvormer van 50 Hertz naar 60 Hertz (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 31-03-2010, 08:11 (5158 dagen geleden) @ Stephan

Hallo,

De laatste tijd ben ik meer bezig met jukeboxen dan met radio's en dat bevalt me erg goed.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Omdat deze Jukes uit de USA komen spelen ze natuurlijk niet zomaar op een omvormer van 230 Volt naar 110 Volt omdat ze gemaakt zijn voor 60 Hertz. Hierdoor krijg je dat de platen die je draait iets langzamer draaien dan gewenst.

Nu weet ik dat er omvormers bestaan die 50 Hertz omzetten naar 60 Hertz maar die zijn zo ontzettend duur dat ik me afvraag of die kastjes niet gewoon zelf te maken zijn.

Weet iemand hoe dit te realiseren is als zelfbouw pakketje?

Voor de 45 toeren jukeboxen zijn gemakkelijke setjes te koop waarmee je de poelie vervangt maar de oudere 78 toeren jukeboxen is wat ingewikkelder om te ombouwen vandaar dat een omvormer mijn voorkeur heeft.

Groetjes Stephan

Bij Conrad zag ik frequentieregelaars staan tot ca 1,5KW. prijs ca 350 euro.
Het zijn eigenlijk regelaars voor motoren en de freq. kan geregeld worden van een paar Hz tot een paar 100Hz. Misschien zit daar wat voor je doel bij. Overigens , kan de motor van de pickup op een lichtere omvormer draaien, zoals dat in de thread al is aangegeven. Het is wel raadzaam om de Jukebox op 240 volt of 127 volt in te stellen, bij een voeding van 220 of 110 volt. De trafo's zijn berekend op 60Hz en kunnen door de geringere zelfinductie bij 50 Hz te warm worden.

Henk Roovers


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum