akai vhs vs-g855 (Algemeen)

door Rob Krabbendam ⌂ @, Hellevoetsluis, 20-01-2019, 21:13 (737 dagen geleden) @ ffeilers

Ik heb zelf deze nog ergens op zolder liggen: Philips DVDR3330H

Nu DVD-video achterhaald is (want geen HD) en analoge kabeltuners ook, koop je deze tweedehands voor een paar euro. Hij neemt direct op op z'n harde schijf en daarna kun je de opnames bijknippen en op DVD branden. Eventueel kun je die vervolgens weer rippen en op je pc verder bewerken.

In standje 'HQ' past er een uur op een DVD. Maar zelfs in de stand waarbij er 4 uur op een DVD past (EP), valt het met de artefacten en zichtbaar kwaliteitsverlies ten opzichte van VHS nog wel mee.

Wat je eventueel ook nog kunt doen, is de DVD-recorder tussen de videorecorder en een 'videograbber' plaatsen. Dan kijk je via de A/D en D/A conversie van de recorder, wat de tijdbasis corrigeert. Dat vermindert het risico van 'dropped frames' en daardoor uit sync lopen van het geluid.

Qua video was ik altijd wel fan van JVC SVHS-recorders, waar ik er nog eentje van heb (met ingebouwde TBC). Alleen de gebruiksvriendelijkheid was weleens wat minder van sommige types. Bij de Space Shuttle zaten simpelere handleidingen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum