Ph trafootje lijkt ingangsisolatietrafo voor U radio en audio (Aangeboden)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 18-11-2019, 04:02 (1612 dagen geleden) @ Martin

Hoi Martin,

Het codenummer dat je opgeeft staat waarschijnlijk onder de flap van het doosje en hoort bij het doosje zelf of het drukwerk daarop. Zoals je al gemerkt had aan mijn andere reactie vind ik die nummers (net als alle Philipsnummers, jouw aanbiedingen zijn een dankbare bron!) wel interessant, maar iemand die de trafo zoekt heeft er niets aan.

Op de trafo zelf zou als ik het goed lees wel eens kunnen staan 3122 991 61861 (of 61863? maakt voor de werking geen verschil).

Dat is de opvolger van type A3 161 86 dat onder andere in de AG9148 pickup gebruikt is. Zie ook https://www.nfor.nl/archief/index.php?id=140343 en https://www.nfor.nl/archief/index.php?id=242551

Mocht er nog een gestempeld codenummer buitenop het doosje staan, dan is dat voor de zoeker misschien ook nog interessant, maar ik denk dat genoeg mensen zo'n trafo'tje aan de omschrijving ingangstrafo of isolatietrafo zullen herkennen.

Omdat het ook vaak in buizenapparatuur toegepast wordt, kun je het ook nog even op het buizenforum proberen als er hier geen gegadigde komt. Ik ga daar als beheerder verder niet flauw over doen, zo'n trafo'tje weet zelf niet of het met transistoren of buizen gebruikt gaat worden en het kan allebei (transistor-TV's die aan het net hingen zijn zelfs tot in de jaren '90 nog verkocht) dus is wat mij betreft on-topic.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum