MD voorversterker inbouwen in Dual KA12 werkt! (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 19-01-2020, 19:19 (1530 dagen geleden) @ Ludo

Vermoedelijk zijn de twee extra diodes niet eens nodig. De reeds aanwezige diodes in de brugcel geven nauwelijks meer spanningsval tussen nul en vollast. De grootste variatie wordt veroorzaakt door de inwendige weerstand van de voedingstransformator. Het voorgestelde afvlakfilter moet de zaak klaren. Een stabilisatie ic heeft wat dat betreft een vele malen betere regulatie.
De lichte brom die er nu nog is kan vele oorzaken hebben. Sluit op de ingang van het printje een twee weerstanden aan van 47K Ohm in plaats van het element. Als er dan nog brom is, dan kun je nog experimenteren met het aardpunt en ook of het printje geen last heeft van inductiebrom. Als het helemaal stil is, kun je de armbedrading nog onderzoeken. Deze mag in geen geval een tweede aardpunt hebben. Als in de arm een afgeschermd kabeltje zit, moet deze niet geaard worden op het printje. Het MD element wordt met twee tweeaderige verbindingen op de hete en de koude kant van de MD ingang aangesloten.
Verder is het zinvol om het printje in een metalen behuizing onder te brengen, die geaard is. Een behuizing kun je maken van dun blik. Het is gemakkelijk te vormen en eenvoudig te solderen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum