Bouwen met Boxen en Bluetooth (Toestel of techniek)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 10-03-2020, 10:07 (1508 dagen geleden)

Ondanks de bijna stilgevallen aanvoer van onderdelen uit China heb ik twee projectjes voor elkaar gekregen waar ik erg tevreden mee ben: Bluetooth setjes ingebouwd in luidsprekers.

Een paar weken geleden vroeg (en kreeg) ik adviezen over Philips 22AH941 speakers (setje was 6 euro bij de kringloop). Link naar andere thread: Hoewel ik gehoord heb dat deze met stereosetjes meegeleverd werden, heeft het type de letters AH dus niet EG... In eentje heb ik een Bluetooth ontvangertje gebouwd, met FM radio, MP3 speler en afstandsbediening en ingebouwde 2x3W versterker.

[image]

Aan de zijkant moet je een voedinkje aansluiten en (met een DIN-plug) de andere luidspreker. En daar zit een (niet echt nodige) hoofdschakelaar. Bovenop een uitschuifbare (zwarte) FM sprietantenne.
Geluidskwaliteit en rendement van deze speakers is behoorlijk, dus dit geeft een behoorlijk bruikbaar geheel.


Ik heb ook zo'n setje ingebouwd in kleine mini speakers van "Watson" (2,50 bij kringloop). Deze is nog niet klaar omdat dit een BT-setje zonder versterker is, de bijbehorende versterker nog niet geleverd is, en tijdelijk een andere erin zit. Hoewel dit tweeweg speakers zijn, en ook nog bas-reflex, vind ik het geluid hiervan tegenvallen. Maar deze boxjes zijn ook maar 23cm hoog, tegen 40cm voor de Philips boxen. En Size is niet altijd All, maar mijn indruk is toch dat bij luidsprekers het wel helpt. Nooit bezuinigen op de omvang van je speakerbox!

[image]


[image]
Bij de Watson zit alles ingebouwd in de achterwand. Qua instelling is het wel een beetje ingewikkeld ding geworden. Want je kunt twee externe luidsprekers aansluiten, maar ook de interne met L of R verbinden en de andere aansluiten, of het ding op mono zetten en alleen de interne gebruiken, of met oortjes luisteren.

Na een poosje ga je je wel afvragen wat je eigenlijk met zoveel bluetooth- en stereosets moet, maar ja, je bent weer even van de straat! Ik vraag me ook nooit af wat ik met al m'n ingevulde kruiswoordpuzzels moet.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum