Revox A77 lijkt alles in mono op te nemen (Algemeen)

door BertZonn @, Kruisem, Belgiƫ, 21-05-2020, 15:57 (15 dagen geleden)

Beste mensen,

sinds enkele dagen een mooie Revox A77 hier staan. Gezien de mogelijke problemen met de Rifa's en de motor condensatoren heb ik deze intussen al besteld dus dat gaat goed komen.

Wat mij wel opvalt is dat de A77 alles in mono opneemt. Zelfs als ik slechts 1 ingang gebruik en de ander open laat, ik druk ook maar 1 knop in bij de VU meters en ik luister naar de signalen op de OUTPUT dan heb ik toch signaal over links en rechts. Als ik de koptelefoon aansluit aan de voorkant dan hoor ik ook beide kanalen. Waar zou ik dit moeten zoeken?

Als ik ook luister met de koptelefoon en de balans staat in het midden dan klinkt het geluid vervormd. Zodra ik de balansknop naar links of naar rechts draai dan klinkt het geluid weer goed maar dan hoor ik dus maar 1 kanaal, links of rechts.

Ik dacht eerst dat er mogelijk een sluiting zat in de aansluiting van de koptelefoon maar als ik daar de draadjes los haal maakt dat niets uit.

Het lijkt wel of ergens in de A77 de signalen worden kortgesloten. Ik heb ook mijn signaal op de microfoon ingangen gezet maar daar ook hetzelfde verhaal.

Hebben jullie enig idee waar ik dit zou moeten zoeken?

[image]


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum