Revox A77 lijkt alles in mono op te nemen (Algemeen)

door Marotick ⌂ @, Huizen, 21-05-2020, 23:54 (12 dagen geleden) @ BertZonn

Eerst over de opname keuze:
Als beide opname kanalen gekozen staan dan zou de linker meter het signaal van CH1 moeten aanwijzen en de rechter wijzer van CH2. Om het te horen moet je de monitor ook op stereo zetten.
Kies je alleen opname links in dan gaat naar het linker kanaal het mono signaal dus CH1 en CH 2. Om dat te horen moet de monitor schakelaar op CH1 staan.
Het was slim van Revox om beide signalen CH1 en CH2 naar dat ene gekozen opname kanaal te sturen want zo neem je dus mono op wat stereo de recorder binnenkomt. Wil je dat geluid ook stereo ook opnemen dan moet je beide opname kanalen ook kiezen.

Het andere probleem lijkt dat de massa verbinding van de koptelefoon is uitgevallen. Als je de balans in het midden hebt dan gaat er naar de koptelefoon links minus rechts en zal er weinig signaal te horen zijn en vaak ook vervormd. Bij het verdraaien van de balans gaat die aftrek van links minus rechts niet meer op en gaat er 1 kanaal naar de koptelefoon, beide schelpen, en dat gaat goed.
Kijk dus naar de massa aansluiting van of de koptelefoon of die van de Revox.

@Tony Ouwehand
Om bij problemen door te verwijzen naar andere fora vind ik raar want dan zouden we dit forum beter kunnen opheffen en alleen gaan doorverwijzen. Doorverwijzen begrijp ik best als er na enige tijd hier geen oplossing aangeboden wordt of dat er een vraag gesteld wordt dat buiten de kennis van dit forum valt. Maar stereo - links - rechts en mono of een tegen fase probleem dat zouden we hier toch moeten kunnen behandelen.

Jack Marotick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum