De zin of onzin van Panasonic condensatoren? (Toestel of techniek)

door kris ⌂ @, Gent, België, 07-06-2020, 20:38 (1413 dagen geleden) @ Marotick

Jack vraagt zich misschien af hoe Panasonic aan deze reputatie geraakt is.

tenslotte was 40 jaar geleden Panasonic hierom helemaal niet gekend, alhoewel ze toen al senseoesyndroomvrije foliecondensatoren maakten..


Verhaal start ergens eind jaren 80. Daarvoor had je Panasonic (toen ook nog met het oude logo) electrolyten die niet beter of slechter waren dan de blauwe Philipsen.
Bij gebruik in schakelvoedingen bleken de klassieke elctrolyten niet helemaal te voldoen, ttz, ze sleten veel meer en sneller dan verwacht.(bij alle fabrikanten). Panasonic was er toen heel vroeg bij om reeksen te maken die in puls en schakelomgeving het heel goed doen. (lage ESR bij hogere frequentie) In de volksmond raakte deze serie ook bekend door de 105°C opdruk en het zwarte jasje. En ja, als dat type elco gebruikt ben je voor hele lange tijd goed. Ook Sanyo had speciale reeksen. maar sinds 2011 zitten Panasonic en Sanyo na 70 jaar weer onder dezelfde paraplu.

Je gaat ook kwasi geen topic vinden over uitgedroogde elco's in een voeding in bvb een Panasonic Plasma. Die dingen blijven goed, ook al is het toestel de 10 jaar voorbij.

Enfin, ze hebben met de tijd een goede reputatie opgebouwd en zonder daar ooit reclame voor te maken.
kwestie van volhouden.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum