Horen met 3x de OC71 (Toestel of techniek)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 12-11-2020, 16:50 (1272 dagen geleden) @ Gerard in Zeist

Bedankt voor de reacties. Het was verhelderend! Ik ben denk ik teveel nog aan buizentoestellen gewend.

@Mans: Die 22,5V vond men toch niet echt een probleem, want dat was altijd al standaard voor de buizen-hoorapparaten die je daarvoor had. Kijk hier heb je bv een Phonak van maar een paar jaartjes daarvoor.

In de jaren veertig had je trouwens die mooie potloodbuisjes helemaal niet, en had je hoorapparaten met 45V plaatspanning en een platte 4,5V als gloeivoeding. Die apparaten bestonden uit twee units, eentje met de buizenversterker plus gloeibatterij en eentje met de plaatbatterijen, elk ongeveer zo groot als een pocketboek, die je op je borst droeg als een soort bepantsering.

@franc: Het lage verbruik was natuurlijk het grote voordeel van een transistorapparaat, je droeg het immers de hele dag bij je en dan was 15h per dag gebruik geen uitzondering. Dat Phonak buizendingetje trekt 20mA gloeistroom uit de A-batterij plus nog eens 1 a 2 mA uit de plaatbatterij (22,5V). De Audium trekt alleen maar 2,3mA stroom uit die penlight! Dus in mijn voorbeeld 35mAh per dag. Zelfs als we bedenken dat de batterijtjes toen maar 1000mAh of zoiets waren, kon je nog een maand met 1 batterij doen!

@kris: De Phonak heeft minibuisjes, 2x DF64 en een DL68, waaraan je ziet dat hoe klein het vermogen ook is, er toch wel een "echte" eindbuis is ingezet. Deze krachtpatser (uitgangsvermogen 5mW) gebruikt ook in z'n eentje meer stroom dan die twee voorpitten bij elkaar.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum