Unlocken van een oude Nokia E5 gsm. (Computertechniek)

door Roland L ⌂ @, Born, 21-02-2021, 19:59 (9 dagen geleden) @ danny g

Je hoort en leest overal dat een site veilig is als er dus achteraan een S staat toch dat bied dan ook geen 100% zekerheid.

Klopt helemaal. HTTPS versleutelt alleen de verbinding zodat niemand op het (inter)netwerk jouw datastroom kan inzien.

Nou ja, inderdaad, deze site is ook niet https maar hier moet ge niet geld zitten versluizen (via paypal bijvoorbeeld) en vandaar wil ik toch zoveel mogelijk beveiligd werken.
[Maurice]: Dat is alleen van belang als er gegevens als paswoorden en dergelijke verzonden moet worden.

Hier gaan wel je gebruikersnaam en wachtwoord onbeveiligd over de verbinding, dat is een potentieel risico. Gelukkig gebruikt iedereen voor elke site een verschillend wachtwoord ;-) Daarnaast heeft het forumbeheer al aangegeven dat https op de planning staat.:)

Linux life cd : die heb ik echter niet en zou eerlijk gezegd ook niet weten hoe zo een virtual box dient opgebouwd te worden. Een alternatief is misschien : een clone maken van mijn (syusteem) harde schijf en daarmee de transactie uitvoeren en die dan daarna formatteren.
Ik neem als backup van mijn systeemschijf toch maandelijks een clone ervan en deze kan ik dan daarvoor gebruiken. Daarna er weer een nieuwe clone overschrijven en ik denk dat dit dan hetzelfde resultaat geeft als een virtualbox.

Als je een goede backup hebt dan kan je die inderdaad ook terugzetten. VirtualBox is iets minder omslachtig. Gezien de vraag lijkt me een uitgebreide tutorial hier niet op zijn plek. Mocht je er meer over willen weten dan wil ik met alle plezier een beschrijving voor je maken in een nieuw topic.


Maar goed, hiermee ben je wat je Nokia betreft nog niet echt geholpen....

Gewoon een site met tekst en foto's heeft die HTTPS geen enkel nut. Dacht ik.

Klopt helemaal. En niet dat je er veel van merkt maar HTTP is dan ook nog iets sneller omdat de data niet versleuteld en ontsleuteld hoeft te worden.

Google gooit standaard die foutmelding, maar zolang je op een site niets hoeft in te vullen maakt http niet uit.

Klopt, en op zich is het goed dat Google er op attendeert alleen doen ze het wel iets overdreven.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum