Unlocken van een oude Nokia E5 gsm. (Computertechniek)

door loek @, 22-02-2021, 14:08 (4 dagen geleden) @ danny g
Gewijzigd door loek, 22-02-2021, 14:14

Hallo Danny,

Voor wat betreft Linux-Mint. Zeker meer dan 30 jaar hoor ik onder andere van oud collega's ga toch over naar Linux:-) :-) :-) .

Ik had nog een Vostro 200 computer waar Vista op draaide en omdat ik Vista niet meer gebruik was dat een goede gelegenheid om daar nu eindelijk eens Linux op uit te proberen.

Ik kwam uit op de site waar alleen Linux-Mint versie wordt ondersteund.
Je kan daar een opstart CD (of USB-stick) aanmaken en daarmee dan Linux Mint laten draaien op je PC. Let op, het is alleen laten draaien dus niet installeren. Je kan dan van alles uitproberen onder een volledige Linux-Mint omgeving. Het was voor mij werkelijk een verademing zoals alles zeer eenvoudig goed ging.

En ja ik moet nog wel even wennen aan de veiligheid die geclaimd wordt door Linux gebruikers. Je hebt geen virus scanner meer nodig, etc ??

Uiteindelijk was ik zo tevreden en heb ik met dezelfde opstart CD een complete Linux-Mint PC van deze computer gemaakt. En dus ook alle Windows Vista laten verwijderen. Maar ook dat hoefde niet je kon ook Linux-Mint naast de Windows laten draaien.
Ook de totale installatie ging weer zeer eenvoudig en dat hebben we allemaal bij Windows wel eens anders meegemaakt.

Er is zelfs een Nederlands forum voor Linux-Mint gebruikers:-P :-P

Ik ben nu al een een aantal maanden verder en er draaien nu al verschillende speciale applicaties goed. Bijvoorbeeld het aansturen van een Chinese functie generator.

Voor applicaties die echt alleen onder Windows draaien is ook een oplossing via de Linux toepassing "WINE". De Linux specialisten raden het gebruik van WINE wel af omdat je dan "ik citeer" alle ellende van Windows o.a. veiligheid problemen naar binnen haalt.

Maar ook dan zou de schade mee vallen omdat Linux altijd heel blijft en hoog uit je persoonlijke bestanden beschadigd worden.

Kortom mijn advies is om ook Linux is uit te proberen ik heb er zeker veel te lang mee gewacht.
Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum