Kuba converter. UHF geeft slecht beeld. (Toestel of techniek)

door a.vankan, 09-03-2011, 21:21 (4815 dagen geleden) @ henk43

Heb de VHF eruit getrokken. Beeld is zoals op de bijgaande foto. Blijft dus storing vertonen.

Na langdurig naar de elektronica te hebben gekeken zie ik dat een weerstand dood loopt en niet is verbonden. Ziet eruit alsof die is afgeknipt. Het is de bruine weerstand op de foto. Ik heb geen schema en ik kan ook geen foto's vinden op het internet van iemand anders die zo een ding eens heeft opengeschroefd. [image][image]
[image]

De middelste baan, waar een rode pijl bij staat, die naar een keramisch buisje loopt, is op geen enkele manier met de schakeling verbonden. Zoals het er nu naar uitziet zou het dus geen functie hebben. Kan me niet voorstellen dat dat zo hoort. Ik kan zo geen sporen vinden van afgebroken draden. Dus ik weet niet of en waarmee die in verbinding moet staan.

Aan de buitenkant zie ik een uitstekende weerstand die eveneens met niets is verbonden. Lijkt ook dood te lopen. Ook daarvan denk ik dat dat niet kan kloppen. Maar wederom kan ik verder geen sporen vinden van kabels of soldeer zodat ik niet weet of en waarmee die weerstand in verbinding moet staan.

Als iemand foto's zou hebben van zijn eigen converter en deze zou plaatsen kan ik de schakeling vergelijken.

De VHF/UHF antennesplitter is new old stock. Denk niet dat daar iets mis mee is, maar goed, ik heb geen 2e splitter om het te vergelijken.

Groeten Arnaud


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum