btw, inklaringskosten en invoerrechten bij o.a. Ali ! (Algemeen)

door kris ⌂ @, Gent, België, 27-05-2021, 00:16 (1065 dagen geleden) @ Ted Mooren

Ik snap al het geklaag hier niet goed

deze wet (die overigens vorig jaar al goedgekeurd is, maar pas in voegen komt op 1 juli om ieder land de nodige tijd te geven zich voor te bereiden) maakt gewoon een einde aan een onrecht, waar ieder EU land wel last van heeft. je moet dus niet naar je eigen centen kijken die je meer gaat betalen (ten slotte betaalde je veel te weinig..) maar naar het voordeel voor de gemeenschap of het land. Misschien ook voor je eigen pensioen :-)

ecologisch zal het ook beter zijn, die enorme stroom gesponsorde individuele pakjes, dat lijkt me niet gezond.

en ja, je kan de behandelkosten van € 13 vermijden als je verkoper inklaringskosten en btw betaald voor het verzenden, de documenten daarvoor zijn beschikbaar. daar komt wel wat werk bij kijken, vandaar ook de inklaringskosten als PostNL dat voor je moet doen.

Wat me het meest verbaasd is dat, als er nog maar eens een elektronicawinkel dicht gaat er een stroom van jammerklachten ontstaat op diverse fora, maar de eerste maatregel ooit om de detailhandel een beetje te helpen en dus ook goed is tegen leegstand van hele winkelstraten en dus ook goed is voor het sociale weefsel etc... evenzeer op jammerklachten wordt onthaald. Denk er eens goed over na.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum