btw, inklaringskosten en invoerrechten bij o.a. Ali ! (Algemeen)

door Roland Huisman @, Zwolle, 27-05-2021, 09:53 (1037 dagen geleden) @ kris

en ja, je kan de behandelkosten van € 13 vermijden als je verkoper inklaringskosten en btw betaald voor het verzenden, de documenten daarvoor zijn beschikbaar. daar komt wel wat werk bij kijken, vandaar ook de inklaringskosten als PostNL dat voor je moet doen.

Die mensen zijn prima weg te automatiseren... Gewoon gelijk BTW afrekenen bij de bestelling. En dat gaat ook vast zo gebeuren...

Wat me het meest verbaasd is dat, als er nog maar eens een elektronicawinkel dicht gaat er een stroom van jammerklachten ontstaat op diverse fora, maar de eerste maatregel ooit om de detailhandel een beetje te helpen en dus ook goed is tegen leegstand van hele winkelstraten en dus ook goed is voor het sociale weefsel etc... evenzeer op jammerklachten wordt onthaald. Denk er eens goed over na.

Ik denk dat je dit even moet splitsen. Waarom de meeste mensen het jammer vinden is om dat oude winkels vaak oude interessante onderdelen hebben en het oude gezellige sfeertje. Zelf vind ik webshops zowel in NL als ook buitenland gewoon veel handiger. Je kunt op je gemak even dingetjes opzoeken, nog even over na denken, nog wat bij in de lijst zetten...

Als winkel zal je sowieso moeten concurreren met webwinkels. Of deze webwinkels nu in Nederland zitten of in het buitenland. Als jij je, als winkel, niet kunt onderscheiden dan kun je de deuren sluiten. Tijden veranderen... De tijd van 5 elektronica winkels per woonplaats gaat écht nooit meer terug komen.

En als ik zie hoevaak ik vroeger na een rondje winkelen alsnog zonder onderdelen thuis kwam?
"Nee sorry meneer, dat moeten we bestellen."
"Het is niet leverbaar bij onze leveranciers."

Nee, van mij hoeven die winkels ook niet meer terug te komen...

Groeten, Roland


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum