FL1.16 hoe werkt die voeding nu ook al weer? (Toestel of techniek)

door Gert Wouters @, 31-07-2023, 21:52 (271 dagen geleden) @ Maurice

Maurice,

Zo was ik inderdaad al aan de slag gegaan. Men moest destijds een spoel loshalen dat de +141V verbond met de lijn uitgang. Makkelijker omdat de 100Hz versies van de FL twee eindtorren hadden. Vervolgens de klassieke lamp op de 141V uitgang.

Ik heb het voorzichtig maar eens geprobeerd op te regelen, maar zonder die voedingsspanning van 8V te injecteren. Je ziet eerst de boel wat twijfelen, maar vanaf een 90V AC op de variac, floept de voeding aan met meteen +185V ipv 141V. Logisch dat hij met aangesloten protectie meteen in protectie gaat.

Met jouw tips en bovenstaande geprobeerd kon dit eigenlijk alleen maar aan het SOPS printje liggen

Zonder schema (SOPS printje is nergens gedetailleerd uitgetekend), dus even geredeneerd dat de lekkende elco schade toegebracht zou kunnen hebben aan andere onderdelen.
Waarempel: op het volledige schema van de voeding kan je zien dat er ook nog +141V terug in dat SOPS printje aangevoerd wordt. Dit gaat naar een weerstandje van 75KOhm dat min of meer op het eerste zicht naar de terugregeling gaat. Ergens wel logisch. Dit was door inwerking van elektrolyt gestegen naar 96KOhm.
Dit vervangen en nu gaat hij netjes naar +143V.

Met hoogspanning afgekoppeld blijft de voeding 3 seconden aan voordat de protectie weer ingrijpt (die was inmiddels weer aangesloten).
Das toch al beter dan die halve seconde waarna de boel er eerder mee kapte.

Het toestel staat hier op de zolderkamer en mijn werkplek is in de kelder. Ik had het chassis er dus even uitgehaald zodat ik niet hoefde te zeulen met die kast.

Mijn vrouw was nog aan het werken op die zolderkamer AKA bureau, dus moest ze vanavond met rust laten.

Ik ga morgen proberen het chassis weer in te bouwen en zien wat er gebeurt... Hopelijk werkt alles weer terug zoals het hoort.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum