FL1.16 hoe werkt die voeding nu ook al weer? (Toestel of techniek)

door Gert Wouters @, 01-08-2023, 17:43 (271 dagen geleden) @ electron

Geweldig eigenlijk dat er zulke websites nog bestaan.
Ik herinner me uit de jaren 90 dat Philips ook zo'n DOS programma had wat ze "Symptom & Cure" noemden. Het lijkt wel of die genoemde website daar wat uit overgenomen heeft. Het lijkt er toch op.

In de jaren '90 deed ik vakantiewerk bij een zelfstandig uitbater van een Philips service center. Van die man heb ik destijds zoveel geleerd. Dik 25 jaar later doe ik er nog altijd mijn hoed voor af hoe die een bepaalde schakeling in een schema meteen kon uitleggen. Die kreeg nu eens letterlijk elk probleem in een tv opgelost door gewoon even een sigaartje aan te steken en zich over het schema te buigen. Helaas heb ik er geen contact meer mee als hij überhaupt nog leeft.

In alle geval doet mijn FL het inmiddels weer prima.
Wat ik gisteren al had geschreven in antwoord op Maurice was de enige oorzaak. Vanmorgen heb ik het chassis terug ingebouwd en hij werkt weer als vanouds.

Je weet als je met zo'n oude toestellen werkt dat er af en toe wat mis kan gaan, maar het is toch schrikken als er eentje het plots begeeft. Omdat ze weinig spelen gebeurt het eerder weinig.
Ik ben blij dat dat FL chassis vol protectieschakelingen zit. Moest het een G110 geweest zijn kostte me dat weer een hele voeding herstellen. :ng


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum