Nog wat meer experimentjes met Bluetooth (Toestel of techniek)

door Piet Blaas ⌂ @, Arnhem, 19-10-2023, 17:44 (191 dagen geleden)

Na het experimentje met het goedkope Blutooth ontvangertje met ingebouwde luidspreker van de Action leek het me leuk om nog wat meer experimentjes te doen.

Ik kocht bij Otronic een M38 Draadloze Bluetooth Receiver met 2x5W versterker voor € 2,43 en een Bluetooth MP3 FM Inbouw Module V1.1 voor € 11,99. Daar kwam dan nog € 6,99 verzendkosten bij, maar het werd de volgende dag al prompt geleverd.

De M38 is een klein printje met aansluitingen voor de luidsprekers en een USB-ingang voor de voeding. Ik heb daar de Tivoli luidspreker op aangesloten die ik ook de vorige keer heb gebruikt. En nog een andere Tivoli luidspreker die ik ook nog had liggen. Ik was bijzonder verrast door de geweldige muziekkwaliteit die werd weergegeven! :m:

[image]

[image]

Daarna de inbouwmodule aangesloten op dezelfde luidsprekers en een 6 V accu. Ook dat leverde een verrassende geluidskwaliteit op. Maar ik vond de combinatie met de M38 toch wat beter klinken. De inbouwmodule heeft wel veel meer mogelijkheden. Via de afstandsbediening kun je allerlei dingen regelen , zoals een voorgeprogrammeerde equalizer instellen. Verder kun je een USB-stick aansluiten, een geheugenkaartje een USB-apparaat en er kan ook nog FM mee worden ontvangen, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

[image]

[image]

Wat opvalt is dat er bij de M38 twee XS9971 chips zijn voor de geluidsversterking. Ik heb niet kunnen achterhalen welke klasse van versterking er wordt gebruikt. Volgens een datasheet dat ik vond kan het klasse AB zijn of klasse D, dat is instelbaar (maar ik heb geen idee hoe).

Bij de inbouwmodule wordt voor de geluidsversterking een CS86552E gebruikt, maar daar heb ik nauwelijks informatie over kunnen vinden en wat er te vinden is, is meestal in het Chinees.
Nu nog geschikte behuizingen vinden.

Hier nog een foto van het printje van de M38 en het printje uit het apparaatje van de Action.

[image]

--
Groeten,

Piet.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum