ESR Meeting Condensator - Tip -Fotos (Toestel of techniek)

door kris ⌂ @, Gent, België, 02-07-2012, 00:08 (4536 dagen geleden) @ Fred101

@Maurice,

Het ging me over je eerste post. Je spark over 10V pp uit de generator en een scoopinstellng van 0,5mV. Hierbij is de invloed van de probe's niet verwaarloosbaar, zoals uit je eigen metingen blijkt: 15mV. dit overstuurt de scoop bij 0,5mV per schaaldeel al door de probe's alleen. Uit je later post's en de foto's blijkt dat je volts bedoeld ipv mV

@Fred Niets gaat boven een meetbrug, als het een automatische is. Bij manuele brugggen bvb Marconi, HP,, Wayne Kerr, Leader, Philips, Heatkit, GRC etc.. blijf je maar aan de knoppen draaien voor iedere meting. Als je een tiental condensatoen in een schakelvoeding wil nameten kost dit je een uur, en dan is de ESR methode te verkiezen.
Er is een leuke uitzondering, de Lafayette TE 46 CR meetbrug komt binnen een zwaai van de knop in balans (werkt echt héél snel) Nadelen zijn de de nauwkeurigheid niet groot is, maar vooral dat ze tot 60 V ac over je component jaagt... eerder iets voor het buizenforum dus.
Nog beter is uiteraard een automatishe meetbrug (die stelt zichzelf in binnen ekenle seconden in)

Nadeel is de prijs, ze zijn niet dik gezaaid, ook niet tweedehands.

toch een tip. Heatkit bracht in zijn laatste levensjaar nog een volwaardige automatische meetbrug uit, type "2240 digital bridge" . De brug is analoog, enkel de uitlezing is digitaal (voor L, C, D en Q). Maakt niet uit, het voornaamste is dat ze automatisch is, dus zelfinstellend. Bespaart je een hoop tijd, en werkt na 24 jaar nog voortreffelijk. Dus als je er een ziet voorbijkomen voor een schappelijke prijs, laat ze je niet zomaar voorbijgaan.

groeten

Kris


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum