Datasheets Sony (Gezocht)

door Lonny, 08-08-2012, 15:01 (4498 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Beste Maarten,

Hartelijk dank voor de inputs, maar ik wil het beest terug aan de praat krijgen voor PAL. Op NTSC is de weergave zo ongelooflijk netjes dat ik gewoon wil weten hoe die Sony DRC werkt.

Bij deze ook enige reactie op je voorstellen, maar sta altijd open voor alle voorstellen hoor ..... zo ook alle info over die hardware


Dit zijn typisch dingen die je bij Sony soms in de testmode (TT) met codes kunt veranderen. Ik neem aan (maar vraag het voor de zekerheid toch maar even) dat je die mogelijkheid al onderzocht hebt (uitpluizen van 1 of meer servicemanuals).

Er zijn natuurlijk de service pages die instellingen toelaten, maar initialisatie routines die scan gebonden zijn komen daar niet in voor en dat is ,denk ik , ook normaal.... een NTSC 60Hz toestel moet niet voorzien zijn om te veranderen naar Pal 50Hz
En bij een triple of quad kan de scan rate functie zijn van het gedetecteerde kleursysteem .... dus terug geen instelling nodig

Het nadeel van de aanpak om dit middels een I2C kaartje te doen, is ten eerste dat je dan 2 hosts op een bus hebt en ten tweede dat je de wijziging niet kunt opslaan. Vandaar dat ik dus als eerste een aanpak via de instellingen van het toestel zelf zou proberen.

In IIC trace mode maakte ik bij power on een copy van de data op de hardware adressen die voor mij belangrijk waren ( decoder-combfilter-tuner op IF van 45.75MHZ...kan ik toch niet gebruiken )
Zo weet ik dat ik bij het opnieuw initialiseren uit mijn PC als single master de volgorde van de geselecteerde registers respecteer, dus veilig en geen conflicten.

Een andere oplossing zou zijn om een externe scanrateconverter te gebruiken, dit wordt voor (andere) museumstukken vaak met succes toegepast. Vooral in Frankrijk en Engeland zijn die oplossingen om begrijpelijke redenen populair, maar in dit geval zou je er ook mee geholpen kunnen zijn. Een populair model is te vinden op http://www.tech-retro.com/Aurora_Design/Home.html maar dat loont alleen als je verzamelaar bent; voor dagelijks gebruik op 1 toestel lijkt het me wat prijzig.

Een externe scanconverter kan natuurlijk, maar dat is een beetje hetzelfde als een buizenradio met een transistor ontvanger in ...om toch maar geluid uit te krijgen.
Is als hobby natuurlijk niet leuk genoeg


Nog even gezocht en al iets gevonden: Bij de Amerikanen werkt de test-mode iets anders, maar je kan wel ongeveer alle parameters wijzigen die je maar kunt bedenken.

Zoek op DA-4 chassis en er staan wel manuals van diverse modellen online. Ik ga ervan uit dat dit het correcte chassistype is, het zal in elk geval niet veel schelen.

Met vriendelijk groeten,

Marc Chaerle


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum