Laserjet4 (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 16-10-2009, 08:47 (5309 dagen geleden) @ Paul Brouwer

Drum en fuser is in deze printer een en dezelfde unit. Kosten ± € 250,--.
Als je die wil vervangen, kan je nog beter een nieuwe printer kopen.

Groet,
Paul

Dag Paul, dat is niet helemaal waar.
De fuser zit bij de LJ4 aan de achter/onderzijde van de printer en heel stukje verder in het papiertransport . Hij is na verwijdering van twee schroefjes te vervangen.
De cartridge bevat naast de drum ook nog de magnetische tonerroller en een ladingsroller. Die worden allemaal in een keer vervangen bij plaatsing van een originele cartridge. Dat zijn volgens HP ook de dingen die slijten.
Ik heb ooit de volledige servicemanual eens gedownload en dat is best interesssant om te lezen. Maar het is net als met storing zoeken in een radio, al weet je precies hoe het werkt, wil dat nog niet zeggen, dat je dan ook alle storingen meteen kunt verklaren. Soms is dat pas 100% duidelijk na het uitwisselen van een onderdeel, zoals een buis bijvoorbeeld.
Een nieuwe casette is best prijzig en dat is niet zo'n probleem, maar in het geval het toch wat anders blijkt te zijn, is het natuurlijk zonde van de betaalde euro's
Ik moet nu dus ook afgaan op het advies van ervaringsdeskundigen, dan wel mensen die beroepshalve zijn bezig geweest met het onderhoud van dit soort printers
Henk Roovers


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum