Tracks overzetten naar CD (Computertechniek)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 23-01-2014, 17:24 (3765 dagen geleden) @ soundman2

De stap via wav is dus volgens jou oké.

WAV is een niet gecomprimeerde kopie van de cda-file die op de cd staat, het is puur PCM http://nl.wikipedia.org/wiki/Pulscodemodulatie
Er wordt dus niets aan veranderd.

Ik ben al een hele tijd bezig om mijn verzameling cd's en lp's over te zetten naar een harde schijf om ruimte te besparen en om het zoeken te vergemakkelijken.
Die 400 cd's was met EAC een fluitje van een cent; in enkele minuten is de cd gekopieerd en lossless gecomprimeerd tot FLAC bestanden.
http://nl.wikipedia.org/wiki/FLAC
Met een beetje geluk heeft iemand anders dezelfde cd al een keer in een database gezet met alle titels van de muziekstukken en de artiesten en componist. Die informatie haalt EAC dan even van internet. Vaak moet er nog nog iets aan die titels worden veranderd om het allemaal eenvormig te krijgen, maar dat is met een MP3-tag-editor ook vrij snel gebeurd.
Veel tijdrovender zijn de 500 lp's. Die was ik eerst om zoveel mogelijk ruis en tikken kwijt te raken.
http://www.philipsradios.nl/forum/index.php?id=17901
Daarna neem ik ze op met Cool Edit, vergelijkbaar met Audacity, knip de tracks in afzonderlijke bestanden en comprimeer ze tot FLAC bestanden met EAC.
Daarna moet met de hand alle informatie over artiest, titel, componist enzovoort in de MP3-tag-editor worden ingegeven.

Als het eenmaal allemaal is gedigitaliseerd kan ik zo'n 2m³ aan grammofoonplaten en cd's de deur uit doen en staat alles op een harde schijf van 2.5 inch. En nog een als back-up, uiteraard.

Maar dit terzijde, zei hij, om zich te verontschuldigen voor het uitgebreide en niet helemaal ter zake doende verhaal :-)


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum