Microfoon versterker-begrenzer -trafo vraag (Toestel of techniek)

door gerardbinkhorst, 08-01-2009, 21:28 (5558 dagen geleden) @ soundman2

Hallo,

Ik weet niet wat voor achtergrond je hebt maar je verhaal is erg raar. Enerzijds heb je het over zwakke signalen die omhoog getransformeerd moet worden en anderzijds over begrenzers die op de ingang horen.

Het gaat bij signalen niet om de spanning maar om het vermogen en die kan je echt niet omhoog transformeren. Ruis signalen zijn ook vermogens. Het ruisvermogen dient veel kleiner te zijn dan het signaal vermogen.
Microfoon signalen zijn alles behalve klein. De hedendaagse electronica hebben zo weining ruis vermogen dat veel kleinere signalen dan wat een microfoon afgeeft makkelijk ruisvrij kan worden verwerkt.

Dan de signaal begrenzers. Dit is een erg primitief ding. Als je een goede versterker wil maken dient de hele keten zodaning ontworpen te zijn dat er nergens clipping voor komt voor de sterkste signalen. Daarnaast geeft een begrenzer zoals getekend heel veel extra ruis vermogen. Dus deze schakeling zal ook wel ruizen maar dat is wel bekend dat Philips slechte versterkers maakt. deze schakeling doet mij eigenlijk denken dat het door een of ander amateur in elkaar is geflanst dan dat het door een serieuse fabrikant als philips is ontworpen maar misschien dat het tijdsbeeld wel de oorzaak van is.

Dat trafos nog te vinden is in studio apparatuur heeft als reden dat men brom door aardlussen wil vermijden, dat is alles. Het is niet wegens het omhoog transformeren. Dat is KUL.
MvG


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum