Wie wil er een kapotte Apple? (Aangeboden)

door soundman2 @, Wouw, 03-08-2010, 10:55 (5018 dagen geleden) @ Maarten Bakker

De ontwikkelingen gaan erg snel... Die 20A bij 5V is tegenwoordig meestal 15A bij 12V, want ze zijn er inmiddels achter dat dat minder verliezen geeft: Er zijn vrijwel geen onderdelen op het moederbord meer die op 5 of 12V werken, alles wordt omgezet in 2,7V en lager. In geval van de processor soms zelfs variabel naar gelang de kloksnelheid (energiebesparing).

Dat met die Y-condensatoren is een instinkertje. Die discussie is toevallig net op circuitsonline geweest, maar een apparaat is wel degelijk dubbelgeisoleerd als de metalen delen/secundaire massa met voldoende kleine Y-condensatoren aan het net hangt. Zolang de condensatoren voldoen aan de doorslag-eis van 4kV en er niet meer dan x mA door het gestandaardiseerde testcircuit loopt (RC-circuitje dat het menselijk lichaam moet nabootsen). En ja dat voel je, maar tegelijkertijd voldoet het ook nog aan de eisen. Dit is (helaas?) dagelijkse praktijk bij de meeste consumentenelectronica.

Altijd interessant leesvoer. Ik heb even in de grote bak gezocht bij CO, maar met een linkje gaat dat wellicht handiger. Heb je dat?

Henk Roovers


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum