Philips 22 AH 994 stereocenter (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 26-01-2009, 11:11 (5541 dagen geleden) @ Willem.H.N.

Dat is ook mijn ervaring, niet direct aan moeilijke storingen denken en gelijk
de meter erbij en reeds de nodige formules in gedachten erbij halen.
Even de bewegingen die plaats vinden kontroleren en schoonmaken op goed kontakt en de storingen zijn soms dan reeds verdwenen. :-D :-D

Natuurlijk is de kans groot dat de potmeters niet meer OK zijn. Ook dan werkt mijn methode met de losse afstemspanning uitstekend. Je sluit dan in elk geval het tunergedeelte uit. In mijn reparatieleven, heb ik meerdere tuners en kanalenkiezers gerepareerd, ze gaan dus wel degelijk stuk.
Het inspuiten van potmeters wordt algemeen ontraden en demonteren om ze schoon te maken, dan wel vervangen door nieuwe is ook niet het werkje waar je als eerste op zit te wachten. Vaak zijn er niet eens meer nieuwe onderdelen. Na een paar jaar wordt dat al heel moeilijk.
Het is dus zaak om uit te zoeken wat er hapert, alvorens ergens de kniptang in te zetten.
Ik maak overigens groot onderscheid tussen mensen die repareren door het vervangen van onderdelen, totdat de zaak weer werkt en zij die door meting vaststellen wat er defect is en de defecte onderdelen vervangen. Het domweg uitwisselen levert geen enkele kennis op en leidt alleen tot een onnodig hoog componenten gebruik. Die laatste moeten in geval van oude toestellen nog vervangen worden door onderdelen die waarschijnlijk net weer even anders zijn, met de daarbij horende problemen.

Henk Roovers


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum